RAW CAKES DELHAIZE

Raw food is plantaardig voedsel dat niet verhit is boven de 42 graden Celsius. Alleen zo krijgen we enzymen binnen die we de hele dag dag door nodig hebben. Ze gaan ook veroudering tegen. In voeding die bereid is door middel van koken, bakken, frituren, of enige andere vorm van verhitting verliest onze voeding de enzymen.

Raw eten biedt heel veel voordelen. Het helpt je ook bij je spijsvertering. De plantaardige stoffen ”phytonutriënten” voeden ons lichaam en vechten mee tegen schadelijke stoffen. Het is de eetstijl die ons de meeste mineralen en vitamines levert, die hebben we heel hard nodig om klachten en ziektes te voorkomen. Rauw voedsel stimuleert niet alleen ons lichaam optimaal maar ook ons bewustzijn en denken. Door het eten van plantaardig raw zijn we in staat om onszelf te voorzien van pure levenskracht.

Ikzelf ben vegetarisch. Met veel trots en plezier. Ik eet dus veel raw. Een tijdje terug heb ik al eens van de raw cakes van Delhaize geproefd, nu ik blog schrijf ik er een post over.

De cakes zijn op basis van plantaardige ingrediënten, 100% natuurlijk, zonder toevoegingen, noch bewaarmiddelen. Jeeej! We hebben die brol toch niet nodig! De raw cakes zijn bovendien ook nog eens gluten- en lactosevrij. Delhaize zorgt met hun raw cakes meteen voor een primeur. Want ze introduceren als eerste supermarkt in België een gamma raw food.

Ik test vandaag de raw cakes limoen en mango.

Voor je begint met proeven neem je de cakejes vijf minuutjes op voorhand uit de koelkast. Zo komt de smaakt beter tot zijn recht.

En nu de smaak terug ontdekken… Mygod lekkeeeeer! Je moet ze echt ook eten! Op de verpakking staat ”hey summer lover!”. Ze smaken heel fris. Ik eet niet zo graag citroen, limoen een beetje meer. Maar kijk, ik ben er helemaal weg van. Ze zijn zeker ook niet te zuur, ondanks de combinatie limoen-citroen. Als je een cakeje op hebt heb je zelfs een pit van een dadel in je mond zitten. Rauwer kan niet? 🙂 Je ziet heel duidelijk dat het cakeje in drie lagen gemaakt is. Laag 1: limoen,citroen (4,8%) en mango (7,9%). Laag 2: kokosmelk, agavestroop en kokosolie. Laag 3: cashewnoot, dadel en amandelen. Er liggen ook eetbare bloemen die momenteel een culinaire trend zijn.

Ze zijn niet alleen zo geweldig van smaak, maar ze zijn ook zo mooi om naar te kijken. Het zijn echte kunstwerkjes!

Ze zijn veel veel beter dan cakes en ander gebak die teveel suiker bevatten naar mijn mening. Deze raw cakes geven je een energieboost waar je iets aan hebt. Van toegevoegde suikers krijg ik een onmiddellijk een dip en die zijn niet ten goede van mijn spijsvertering.

De raw cakes zijn in België gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in vier smaken: chocolade -en karamelsmaak, vanille, limoen en mango (de mijne), en framboos en blauwe bes. De laatste smaak heb ik ook al eens gegeten. Die is ook lekker. Ik ben zot op bosbessen, maar die de cakes met limoen en citroen hebben toch mijn hart gestolen.

Een doosje van 130g bevat 2 porties kost € 5,49. Met z’n allen naar een Delhaize winkel. Ze liggen in de bakkerij afdeling.

Laat weten of jij ook al de raw cakes van Delhaize hebt gegeten, en zo ja: welke smaak?

|Dit artikel bevat een product dat ik heb gekocht. Lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s