DE MOL 29 APRIL

De aflevering van 6 april zal met Llyod, Pieter, Pascale en Baha zijn. Joke moest naar huis en is de Mol natuurlijk niet, wat ik maar al te goed wist want ze speelde altijd keihard in het belang van de groep en was niet bezig met het observeren van haar medespelers. Het was enorm leuk om ze te zien spelen. Ze ging er altijd volledig voor. Ik heb heel zelden iemand zo een spel zien spelen.

De vraag is nog steeds: Wie is de Mol? Dat heb ik al door vanaf aflevering 1 en dat antwoordt is nog altijd niets veranderd. Pascale!

Voor de eerste opdracht moesten Pieter en Baha blind proeven van een tortilla. Nadien kregen ze een tafel te zien met allemaal ingrediënten in potjes en hun taak was om de juiste eruit te halen. Bij de eerste ronde hadden ze er al vier geraden van de zes. Ze hadden nog wat moeite om te achterhalen welke soort kaas er in de tortilla zat. Al snel bij de tweede ronde hadden ze ze allemaal correct.

Ondertussen speelden Joke, Lloyd en Pascale Rad van Fortuin. Er werd al de letter S geraden en toen was het de beurt aan Pascale. Zij zei meteen een T want die staat meestal bij de S. Heel toevallig hoor molletje want de T zat er in. Ze kon zonder al te veel moeite de juiste letters geven. Baha en Pieter hadden geld verdiend maar die verloren ze meteen omdat de andere drie het woord dat ze moesten raden niet konden afmaken binnen de tijd. Zo zaten ze op -150 euro.

Pascale snapt meteen iedere opdracht als die wordt uitgelegd. Ze moet nooit een vraag stellen. Het ‘ik ben de mol dus laat me niet de veel lachen, Gilles” oogcontact tussen haar en presentator Gilles valt ook erg op.

Nadien moesten Joke en Pascale hits herkennen. Daar liet Pascale MC Hamer vallen in plaats van Vanilla Ice. Doordat Joke er niet op kon komen was het niet moeilijk voor Pascale om nog eens het spelletje te saboteren. Ik zeg niet dat je alles kunt weten en MC Hamer bestaat ook, maar het was goed te zien dat ze het eigelijk wel wist maar het natuurlijk niet mocht zeggen. Terwijl gingen Pieter, Baha en Lloyd verder met een nieuwe Rad van Fortuin. Deze verliep een stuk beter want ze kwamen op 475 euro.

Dan was er de Superronde. Alles of niets. Die ronde werd gespeeld door Lloyd. Pascale wou onder andere ook die ronde spelen, maar ze gaf direct aan dat Lloyd het beter zou doen. Zij wist natuurlijk dat Lloyd het woord dat hij moest raden niet ging weten en genoot er zo van dat ze op 0€ kwamen. En als zei deze opdracht zou doen kwam er misschien wel heel veel geld binnen. Het woord dat hij moest raden was enorm moeilijk. Het was koning Filip. De tip was link. Het was de link tussen de drie antwoorden dat eerder werden geraden. Ja amai waar zat de link zelfs?

Bij de tweede opdracht konden de kandidaten heel veel te weten komen in hun speurtocht naar de Mol, degene die de Mol is moest heel goed kunnen acteren tijdens deze opdracht. En acteren zou De Mol van dit jaar ondertussen al aardig moeten kunnen. Pieter koos dat de anderen één van de heetste pepers ter wereld moesten eten. Joke was hierin de enige die de peper niet opgegeten had. Llyod had moeite omdat die heel erg pikant was. Na deze minuut was het duidelijk voor Pieter wie geacteerd had want als de mol bij één van de vier zat en dus niet Pieter is kreeg die persoon geen bloedhete peper. Ik wist meteen dat hij hier Baha bedoelde. Het is langer dan gisteren dat Pieter meestal Baha verdenkt. Mijn inschatting was helemaal juist. Hij wist dat Baha goed tegen pikant eten kan, maar het was voor Pieter er toch wat over dat Baha al na een halve minuut zijn tong uitstak om de tonen dat de o zo pikante peper op was. Voor mij was dit niet verdacht want als je er goed tegen kunt kan je er ook tegen. Er kwam met deze opdracht €3000 extra in de groepspot.

Joke koos ervoor om de anderen 60 seconden te laten kijken naar beelden van een verschrikkelijke film. Ze mochten niet met hun mond bewegen van schrik. Hier verdienden ze allemaal hun geld mee.

Pascale koos ervoor om de anderen een minuut lang van binnen te martelen door 60 seconden hun hand in een doos met kakkerlakken steken. Eerlijk dat zou ik nooit gedaan hebben. Lloyd speelde het helemaal niet. Zijn reactie was echt. Degene die het speelde moest opnieuw acteren. Het was heel goed van Pascale om voor deze opdracht te kiezen want dit was er echt wel eentje dat je niet kunt acteren. Als zij deze proef zou moeten gedaan hebben dan zou het heel hard opgevallen zijn dat zij geen kakkerlakken voelde maar in een doos aan het voelen was waar een schattige teddybeer inzat in plaats van vieze kankerlakken. Dit gebeurde niet want de mol stond bij Gilles.

Lloyd koos om de anderen een stinkbom te laten ruiken. Niemand had er veel moeite mee maar Pascale bleef een minuut voor zich uitstaren zodat het leek dat het haar niets deed. Zij kreeg helemaal geen stinkbom bij haar volgens mij.

En Baha koos ervoor dat de anderen hun voeten moesten laten kietelen. Hier kon ik niets uit afleiden, want deze challenge was precies in een vingerknip gepasseerd.

Door al deze proeven kwam er €2220 in het potje. Nadien verlieten ze Mexico City. In de wagen wou Lloyd weten wie alles gekozen had van proeven. Joke volgde maar ze konden het niet te weten komen want Pieter, Baha en Pascale wouden niets kwijt.

Dag 18. Publia. Ze moesten met hun persoonlijke geiten aankomen aan het eindpunt. Elke finalist startte met elk één geit, die ze zelf mochten uitkiezen. Iedere geit had een andere kleur van sjaaltje. Doorheen het parcour kwamen er geiten bij. En met elke geit dat ze toekwamen aan de finish was 200 euro waard. Het geitje van Lloyd wou niet echt vriendjes met hem zijn. Dit was heel grappig. Er waren verschillende hindernissen doorheen de wandeling. Zo was er een parcour dat ze met hun geitje moesten doen. Naargelang hoe snel je het deed hoe meer extra geiten je kreeg. Er kwamen ook cowboy’s die de geiten moesten wegjagen en meenamen. Gelukkig werd er maar één geit van Pieter mee genomen. Dan was er ook een opdracht waar ze blikken moesten neerschieten. Pascale kon geen enkele blik neerschieten ondanks ze marineofficier is. De groep dacht ook wel dat ze dit zou kunnen. Leerkracht godsdienst en priester Pieter kon dat dan weer wel. Ze kwamen toe met 16 geiten. Ze konden kiezen als ze hun geitjes in de wei staken waar er een gouden tortilla werd gelegd. De geit die die tortilla opat kreeg die felbegeerde vrijstelling. Luxe, toch? Pieter en Baha kozen er allebei voor om hun vijf geiten te plaatsen op dit veld. De anderen hadden minder geitjes en werden door Pascale en Lloyd ook ingezet op de weide om kans te maken op de vrijstelling en ook op het veld waar er geld te rapen was. Enkel Joke koos ervoor om enkel voor het geld te gaan. Ze haalden €800 binnen. Pieters geit at de tortilla op en zo kreeg hij de vrijstelling. Nadat ze hun vragen ingevuld hadden was het tijd voor die moordende eliminatie. Viel Llyod, Joke, Pascale, Pieter of Baha af? Gilles vroeg: Wie wil er beginnen? Doordat er niemand stond te springen stak Pascale haar hand op. Zij moest toch niet met de schrik zitten dat ze eventueel naar huis moest. De mol blijft immers tot het einde in het spel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s