HALVE FINALE EUROSONGFESTIVAL 2018

Dinsdag hoorden we al 19 kandidaten. Nadien gingen er maar 10 door. Ik heb per land de finalist een commentaartje gegeven. Hieronder meer hierover:

Azerbeidzjan: Allesbehalve vernieuwende en speciale act. Veeeel te gewoontjes. Ook slecht. Absoluut geen nummer om Eurosong te winnen. Gelukkig gaat ze niet door.

Ijsland: Erg erg vals en ook heel saai. Zo afgelekt en niets van ziel in. Gaat gelukkig ook niet door naar de finale.

Albanië: Lelijke performance, totaal niet aantrekkelijk. Nummer is wel goed en kan straf zingen. Het nummer en het zingen is wel het belangrijkst maar toch gaat het om alles in zijn geheel en ben daarom niet overtuigd. Gaat wel door en dat is oké.

België: Het is niet omdat ik zelf Belg ben dat ik het nummer van Sennek moet ophemelen. De performance vond ik saai. Als ze de hoogte ingaat met haar refrein hoor je wel dat ze goed en zuiver kan zingen maar eerlijk gezegd ben ik geen fan. Ze gaat niet door, wel jammer want er gaan een heleboel verschrikkelijke acts door.

Tsjechië: Totaal eens iets anders. Fris.,Wel erg Justin Timerlake achtig maar dit nummer zou zeker een Europse hit kunnen worden maar geen waardige Eurosong winnaar. Gaat ook door en dat was zeker en vast te verwachten.

Litouwen: Veel te braaf, helemaal niet speciaal. Het moet niet altijd speciaal zijn maar het moet wel uniek zijn en dat is het helemaal niet. Gaat door.

Israel: Hele mooie boodschap. Het gaat over dat mannen respect moeten hebben voor vrouwen en niet enkel naar hun uiterlijk moeten kijken. Maar echt een verschrikkelijke performance. Jammer. Gaat door en ik heb het gevoel dat het een topfavoriet is. Zou enorm een teleurstelling zijn als zij zou winnen.

Belarus: Mooi liedje en totaal anders. Goed gedaan. Gaat wel niet door wat ik niet snap. Ik snap het wel want ze kiezen altijd de domste acts uit die doorgaan.

Estland: Ze kan heel mooi zingen en geen noot vals, want je moet het maar doen zo hoog zingen. Ook leuk haar kleed. Speciaal absoluut. Gaat door en dat is goed.

Bulgarije: Spreekt mij totaal niet aan. Wel coole beat in het liedje maar als ze zingen zouden ze beter hun mond dichtgehouden hebben. Schandalig dat dit door is.

Macedonië: Erg sletterige en slechte performance. Veel valse noten. Gelukkig gaat ze niet door.

Kroatië: Ze doet teveel bewegingen met haar handen en dat stoort mij. Ze komt te zelfzeker over alsof ze denkt dat ze al gewonnen heeft. Totaal geen fan en zo vals. Gaat ook niet door en dat is maar heel goed ook.

Oostenrijk: Spreekt mij niet aan. De persoon niet, daarmee wil ik niet zeggen dat hij heel lelijk is maar hij heeft totaal niets mysterieus en je hebt meteen alles gezien. Het nummer en de boodschap is ook slecht en totaal niet mijn ding. Zo verkeerd dat hij door is.

Griekenland: Mooie intro tot ze begint met zingen wordt ik boos. Lelijk kleed ook. Nog zo’n performance waarin ze hun handje in de lucht houden. Ha waarom toch? Deze gaat niet door. Ja als ze geen smaak hebben en alleen maar hun buurlanden goede punten geven kom je dit tegen.

Finland: Aandacht aandacht nodig blijkbaar. Nee echt niet goed. Verschrikkelijk is zelfs nog niet genoeg. De beat is precies gefakt van het nummer You Have a Heart van Regi en OT. Weer zo vals. Ook heel erg dat dit door gaat.

Armenië: Die kerel zegt heel zijn song Camille. Helemaal verkeerd gebracht. Gaat niet door.

Zwitserland: Tof eens iets helemaal anders. I like it. Heel mooi gezongen. Heel speciaal maar op de juiste manier: geen enorm showspektabel waarom je moet lachen omdat het zo gespeeld is. Ja verdorie, maakt heel veel kans om te winnen. Tot nu toe mijn absolute favoriet. Gaat niet door en dat is heel smerig want ze waren de beste van vandaag.

Ierland: Saai, eentonig. Zit niets in. Gaat natuurlijk weer door, hadden ze verstand?

Cyprus: Tof dat we weten dat ze speciaal een borstvergroting heeft laten doen om op het grote Eurosong podium te staan. Haar prestatie: wil zoals Beyonce zijn maar dat lukt haar helemaal niet. Slecht nummer en helemaal niet speciaal al denkt ze van wel. Wat een air. En erg jammer dat mensen die air zien en dat leuk vinden.

Mijn favoriet van deze avond is overduidelijk Zwitserland. Zo zichzelf gebleven en dat valt meteen op en dat is superleuk. De finalisten voor volgende keer zullen enorm moeten straf uit de hoek komen om hen te evenaren.

Nu hebben er al 19 gezongen. Er zijn maar 10 plaatsen vrij. Van mij mag door: Zwitserland, Tsjechië, Albanië, Belarus, België en Estland, Ha nog maar 6! Ja de andere waren zooo vals en slecht. Ok, Litouwen was niet vals maar niet speciaal. Moet in de finale zitten maar ik moet er nog 3 geven. Alé Oostenrijk en Azerbeidzjan en Bulgarije.

Wie gaan door? Estland, Oostenrijk, Cyprus, Litouwen, Israel, Tsjechië, Bulgarije, Albanië, Finland en Ierland.

5/10. Ze kennen er duidelijk niets van en doen enkel aan vriendjespolitiek. Komaan Zwitserland is zelfs niet door! Cyprus, Litouwen, Israel, Finland zingen zo vals als 212 katten maar toch gaan ze door.

Kijk straks naar de andere performances om 20u55 op Éen. En voor ze weer allemaal zingen is er meteen na Thuis, een Van Gils & het Songfestival (20:33u). Daarin wordt er door Lieven Van Giels en Gasten het één en ander verteld over het Eurosong gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s