HALVE FINALE EUROSONGFESTIVAL 2018 (tweede deel)

Hier is Silke weer met een verslag over de tweede aflevering van de tweede finale. Ik geef per land mijn mening over het liedje, het zingen en performance. Soms zeg ik ook eens iets over de outfit. En nadien geef ik mijn favorieten en wie ik wil dat doorgaat van deze 18. Er mogen er 10 door vanavond.

Beginnen doen we met Noorwegen. Ik hoor het niet graag. Het is niets voor mij. Te gemaakt. Ik moet geraakt worden en dat gebeurt niet. Hij zingt wel mooi om hem een positief puntje te geven.

Roemenië: Speciale act. Ja mag wel door. Het raakt me dus dat is een goed teken. Heel mooi en zuiver gezongen. De muziek erbij is perfect. Hele mooie outfit ook.

Servië: Akkoord dat ik moet wachten met mijn mening klaar te hebben als de performance gedaan is. Ik bedoel dat ik alles in zijn geheel moet zien en niet meteen mag beoordelen op de eerste seconden. Natuurlijk vang ik tussendoor heel wat op. Deze is echt slecht. Saai en spreekt mij totaal niet aan en constant hetzelfde.

San Marino: Auww mijn oren. Zo vals man, van het begin tot het einde. Dat gerap daarin past ook helemaal niet. Leuk met die robotjes maar dat is echt het enigste. Zelfs voor de kledij hadden ze beter een ervaren styliste ingeschakeld.

Denemarken: Nee opnieuw weer niet dat. Ze staan met teveel op het podium ook. Heel saai. Er is één bij die goed kan zingen maar dan roepen die anderen ertussen.

Rusland: Respect dat ze in haar rolstoel op het podium staat. Verdient het wel om door te gaan. Hele mooie boodschap. Hele mooie stem en ook heel mooi gedaan. Het podium en de dansers passen ook volledig in het geheel.

Moldavië: Mooie boodschap: 2 mensen die elkaar tegenkomen en muziek maken maar dat is het ook. Dit is zelfs geen muziek. Zo overdreven niet normaal. Zo gemaakt, vind ik zooo vermoeiend. Een auditie voor een musical is mijn gevoel ervan. Nee dit mag echt niet doorgaan al heb ik zo’n gevoel dat dit wel zo zal zijn.

Nederland: (een beetje dichter) Mijn direct gevoel was meteen speciaal en goed. Hele hele mooie ruige stem. Wauw top! Echt supergoed. Mooie mooie outfits ook. Supergoeie dansers ook. Het is zo wat country achtig met veel gitaren en het nummer is echt heel goed. Maakt heel veel kans. Er zit heel veel ziel in. Tot nu toe het beste dat ik al hoorde en zag van alle performances.

Australië: Slecht slecht. De outfit is dat ook. Nee het gaat niet enkel om de outfit. Weer zo’n aandachtsmens. Kan ik iets goed zeggen? Eerlijk neen.

Georgie: Wat gooien ze nu weer binnen? Ik vraag me toch dikwijls af of die daar niet tussen het raampje gekropen zijn om om het podium te kunnen staan. Spuuglelijk. Zooo Saaaai. Maar echt.

Polen: Een song over positiviteit leuk leuk. Light Me Up. Wow vet! Heerlijk met die DJ. Die kerel dat zingt doet het goed maar ai hij zit er naar het einde toe een paar keer naast. Ambiance gegarandeerd. Is zo klaar om op de zomerfestivals te spelen.

Malta: Nee, heel heel raar en bizar. Geen raakvlak. De stem is allesbehalve origineel. Zo vermoeiend om naar die slechte performances te kijken.

Hongarije: Metal. Hoor ik niet graag aw mijn oren opnieuw dacht ik opnieuw. Maar die kerel kan heel erg mooi zingen. Zo’n speciale stem. Aartsmoeilijk maar echt chapeau. Hij heeft zijn hele ziel eruit gezongen. Mijn ding niet die metal maar dit is echt een andere metal maar ik ben echt onder de indruk van die jongen.

Letland: Echt echt mooi gezongen. Kan zo de intro zijn van de nieuwe Fifty Shades film, maar die komt jammergenoeg niet meer. Niet getreurd, een heel opzwepend liedje. Dat meisje kan echt zingen. Moet moet door! En prachtig kleed, make-up en haren.

Zweden: Neef van Sebastian Ingresso. Die jongen heeft nogal een air. Nee totaal niets. Die playbackt sowieso. Moet er niet van weten.

Montenegro: Saaai saaai. Weer zo’n erge performance waarvan je gaat huilen en duidelijk niet van verbazing, ofwel van verbazing dat het zo slecht is.

Slovenië: Goed. Speciaal liedje en heel goed gezongen. Volledig het publiek mee en leuk dat ze halverwege deden alsof de muziek uitgevallen was. Moet door.

Oekraïne: Wow prachtige boodschap. Luisteren naar je positieve zelf en niet moeten luisteren naar de negatieve stemmen in je hoofd. Dit is het! Grijpt me helemaal en hij heeft iets heel aangrijpends in zijn stem. Ik val flauw als hij niet door gaat. Snik stil. Dit mag niet stoppen. Zo’n zin ook om mee te dansen en te zingen. Hij moet winnen!!

Ben er niet goed van. Ok, wie wil ik door?

Oekraïne, Roemenië, Rusland, Nederland, Polen, Hongarije, Letland, Slovenië, Noorwegen en Denemarken.

Er zaten betere in of in de eerste aflevering. Ik ben benieuwd.

Wie gaat effectief door?

Servië, Moldavië, Hongarije, Oekraïne, Zweden, Australië, Noorwegen, Denemarken, Slovenië en Nederland.

6/10. Zoo blij dat Oekraïne door is. De landen Servië, Moldavië, Zweden en Australië verdienen het niet om door te gaan. En jammer dat Roemenië, Rusland, Polen en Letland niet door zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s